Pakk til en lengre fisketur til fots

Skal man være borte mange timer eller noen dager på fisketur, er det greit å planlegge skikkelig, slik at man ikke ender opp mangle noe man kan ha bruk for. Det er kanskje like viktig at man ikke bærer med seg noe man ikke trenger på turen, faktisk. Så god kontroll er viktig for å sikre at det rette utstyret er i sekken, og ingenting annet.

fisher-walking

Fiskeutstyret

Tenk på at alt du tar med deg skal bæres, og at du kanskje må gå en god stund, så ikke ta med noe «for sikkerhets skyld» – velg ut det du trenger, ha med en i reserve av det viktigste utstyret, som fiskeline, sluk, krok og dupp, og la alt annet ligge hjemme. Jo mindre du har å bære på, jo lettere blir det å gå, men det er selvfølgelig viktig å ha med en backup i tilfelle linen slites av!

Underholdning underveis

For vandringen kan det være greit å laste ned en lydbok eller to til mobilen, eventuelt noe musikk, slik at det kjennes lettere å gå lengre. Og det gjør det også lettere å slappe av om kvelden når man skal ta seg igjen etter en lang dag med å vente på fisken! For litt mer underholdende pauseaktiviteter kan det være morsomt å prøve ut norsk casino på nett – dersom du har nettdekning, da. I Norges langstrakte land er ikke dette en selvfølge over alt, men mobilnettene begynner å bli ganske godt utbygd.

Få fangsten med hjem

Glem ikke at fisken du får, også skal hjem, og da er det greit å ha med sløyekniv og oppbevaring, som plastpose eller en boks, slik at sekken ikke blir full av fiskeslo og fiskeskjell. Skal du være noen dager på tur, kan det være greit å enten ha med noe grovsalt til å bevare fisken med, eller ha med et par vakuumbokser og en lett, liten pumpe. Hva er vel vitsen med å fiske dersom fisken blir ødelagt?

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.