Kjente fiskevann i nord

Nord-Norge har mange vann og innsjøer, og noen steder er det nesten ingen som fisker. Da kan man både oppleve fred og ro, og samtidig få en skikkelig storfangst. Noen fiskevann er godt kjent, mens andre vann bare er kjent av lokalbefolkningen. Da kan det lønne seg å spørre lokale fiskere eller lokale reiselivsarrangører.

Mange fiskevann i flott natur

På Finnmarksvidda finner man tusenvis av vann. Også i Troms og i Nordland er det mange gode fiskevann. Flere av vannene i Nordland ligger i Børgefjell nasjonalpark. Noen kjente fiskevann i Nord-Norge er Skulsfjordvatnet, Grønlifjellvann, Storvannet i Tromvik, Sandsvatnet og Nonsvatnet. Men det finnes tusenvis av vann og innsjøer å velge blant.Noen av vannene er så små at de knapt har navn, men fisken kan likevel være stor. Bare i Porsanger er det 4000 vann å velge blant, så det er lett å finne seg et sted der få eller ingen andre fisker. Man kan også bli med på organiserte turer med lokalkjente guider. Da finner man garantert gode fiskeplasser. I Nord-Norge er det også mange vann der man kan drive med isfiske, slik at fisketuren ikke nødvendigvis trenger å foregå på sommers tid.

This entry was posted on at and is filed under Fiske, Fiskevann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.